تصمیم سازی | Decision Making

مقاله تخصصی درباره تصمیم گیری

مقاله درباره تصمیم گیری، مقاله درباره تصمیم سازی، آنالیز تصمیم، تصمیم گیری کارآفرینان، تصمیم گیری چند شاخصه، الگوهای تصمیم گیری، روش های تصمیم گیری، درخت تصمیم، تحقیق در عملیات، تصمیم گیری چند معیاره

مقاله درباره تصمیم گیری، مقاله درباره تصمیم سازی، آنالیز تصمیم، تصمیم گیری کارآفرینان، تصمیم گیری چند شاخصه، الگوهای تصمیم گیری، روش های تصمیم گیری، درخت تصمیم، تحقیق در عملیات، تصمیم گیری چند معیاره

مقاله تخصصی درباره تصمیم گیری

آشنایی با تکنیک تصمیم گیری DMATEL

آزمایشگاه آزمون و ارزیابی تصمیم گیری یا به اختصارDMATEL، تکنیکی است که معمولاً در تصمیم گیری برای ارزیابی گزینه های جایگزین با در نظر گرفتن چندین معیار استفاده می شود. این تکنیک در دهه 1970 توسط توماس ساعتی که یک ریاضیدان و مشاور تجاری بود، ابداع شد. تکنیک DMATEL به شکل گسترده در زمینه های گوناگون مانند تجارت، مهندسی و علوم اجتماعی به کار می رود. این تکنیک برای ارزیابی تصمیم های گوناگون مانند انتخاب تأمین کننده، انتخاب مکان برای یک کسب و کار جدید و انتخاب بهترین نامزد برای یک شغل مورد بهره برداری قرار گرفته است. این مقاله تکنیک DMATEL، کاربردها و مزایای آن را مورد بحث قرار خواهد داد.

دوشنبه 25 اردیبهشت 1402 0 158 ادامه مطلب
بررسی رابطه بین اتوماسیون اداری و بهبود تصمیم گیری مدیران

نوشته: ابوالحسن گنجعلی، محمدباقر گرجی، علی اکبر آقایی، حسن نقی زاده میار کلائی



چکیده: طی سالیان اخیر موج استفاده و بهره گیری از سیستم های اتوماسیون اداری کشور ما را فرا گرفته است و بسیاری از سازمان ها تمایل زیادی برای بهره گیری و استفاده از این سیستم ها از خود نشان می دهند و حاضرند مبالغ کلانی جهت استقرار و بهره گیری این سیستم ها صرف نمایند. اما باید بررسی نمود که چنین سیستم های اطلاعاتی تا چه اندازه توانسته به مدیران سازمان ها در بهبود تصمیم گیری و عملکرد کارکنان کمک نماید. سیستم اتوماسیون اداری با مشخصه هایی مانند صحت، دقت، بهنگام بودن و به صرفه بودن تصمیم گیری به عنوان متغییر مستقل و بهبود تصمیم گیری مدیران بعنوان متغییر وابسته مطرح می باشد. آیا چنین سیستم هایی توانسته است انتظارات مدیران را در تصمیم گیری ها برآورده نماید؟ این تحقیق به منظور بررسی رابطه میان اتوماسیون اداری و بهبود تصمیم گیری مدیران در واحدهای تحت پوشش دانشگاه در شرق مازندران صورت گرفته است.

سه شنبه 01 شهریور 1401 0 112 ادامه مطلب
روشی جدید برای حل مسائل تصمیم گیری چند معیاره

نوشته: مقصود امیری، محسن رحیمی مزرعه شاهی، و حمید تابلی



چکیده: این مقاله روشی جدید برای حل مسائل تصمیم گیری چند معیاره ارائه می کند. این روش بر اساس تعریف هندسی خاصی از گزینه ها و با منطق ریاضی ساده اما قوی و مستدل طراحی شده است. یکی از مهمترین و مشخص ترین مزایای این روش قابل فهم بودن محتوا و سادگی فرایند و الگوریتم آن می باشد. محاسبات این روش با توجه به نگاه جدیدی که از لحاظ هندسی به این گونه مسائل می شود پیچیدگی و تنوع چندانی نداشته و از دیگر مزایای آن می توان به این نکته اشاره کرد که به راحتی امکان نمایش ترسیمی مسئله وجود دارد و علیرغم اکثر روش های حل مسائل تصمیم گیری چند معیاره که تنها دارای مدل ریاضی بوده و داشتن مدل ترسیمی برای آن روش ها فرایند پیچیده و مشکلی است در این روش مدل ترسیمی به سادگی رسم شده و با یک منطق مستدل هندسی می توان فرایند این روش را نمایش داد.

سه شنبه 18 مرداد 1401 0 91 ادامه مطلب
رویکرد ترکیبی نوین بر پایه تحلیل پوششی داده های  DFM

رویکرد ترکیبی نوین بر پایه تحلیل پوششی داده های  DFMبا خروجی نامطلوب و تحلیل خوشه ای جهت ارزیابی توسعه پایدار کشورها



نوشته: فاطمه زمزم، حبیب زارع احمدآبادی، علیرضا ناصرصدرآبادی، علی مروتی شریف آبادی



چکیده: تحلیل کارایی کشورها در زمینه توسعه پایدار با توجه ویژه به انتشار گازهای گلخانه ای، می تواند کمک شایانی به سیاستگذاری توسعه منطقه ای و جهانی نماید. پژوهش حاضر با ارائه یک مدل DFM با خروجی های نامطلوب به ارزیابی عملکرد کشور ایران و 38 کشور OECD می پردازد. مقایسه تغییرات میزان افزایش در خروجی و کاهش در ورودی های جهت کارا شدن واحدهای تصمیم گیری در مدل هایDFM  و CCR از اهداف این پژوهش است.

چهارشنبه 05 مرداد 1401 0 95 ادامه مطلب

تصمیم سازی