تصمیم سازی | Decision Making

تصمیم سازی | Decision Making - 9

تصمیم سازی | Decision Making

پایگاه دانش تصمیم سازی

تصمیم سازی | Decision Making - 9

12 پرسش مهمی که پیش از هر تصمیم بزرگ باید به آنها پاسخ داد

نقل مکان به شهری جدید، درخواست افزایش حقوق و دستمزد، شروع به کار در یک شغل دوم، جستجو برای یافتن یک شغل جدید یا یک دوست جدید و یا خدای ناکرده تصمیم گیری برای طلاق و اقدام برای جدایی هر یک می توانند تصمیم های بزرگی باشند. زندگی سرشار از تصمیم های بزرگ و کوچک است. اما برخی تصمیم ها نیازمند دقت و تعمق بیشتری هستند. بیشتر اوقات تردید ما در تصمیم گیری زمانی رخ می دهد که با گزینه ی بزرگی رو به رو می شویم و اقدام یا عدم اقدام ما می تواند نتایج متفاوتی را به بار آورد. وقتی از مطلوب بودن نتایج اطمینان نداریم، آن وقت در تصمیم گیری متوقف می شویم و از گرفتن تصمیم نهایی منصرف می شویم. می خواهیم پشت چیزی پنهان شویم و امیدواریم که نیاز ما به انجام کاری یا گرفتن تصمیمی خود به خود بر طرف شود.

سه شنبه 22 تیر 1395 0 608 ادامه مطلب
دانلود مقاله ترجمه شده درباره سیگنال های ضعیف در تصمیم سازی سازمانی

عنوان انگلیسی مقاله:

 Filters of weak signals hinder foresight: Monitoring weak signals efficiently in corporate decision-making

 

عنوان فارسی مقاله: پالایه‏ های علایم ضعیف مانعی بر سر راه آینده ‏نگری هستند: كنترل كارآمد علایم ضعیف در تصمیم‏ سازی سازمانی

 

نویسندگان: Leena Ilmolaa, Osmo Kuusi

 

موضوعات مقاله: آینده نگری، سیگنال های ضعیف، تصمیم سازی، تصمیم سازی سازمانی  

 

ژورنال: Futures

 

سال انتشار: 2006

 

متن انگلیسی این مقاله در 17 صفحه با فرمت پی دی اف (PDF) با ترجمه فارسی آن در 20 صفحه با فرمت ورد (Word) قابل دانلود است.

 

Abstract:

Already two decades ago strategy literature started a discussion on weak signals (H.I. Ansoff, Implanting Strategic Management, Prentice-Hall International, Englewood-Cliffs, NJ, 1984). Currently the weak signals approach is experiencing a renaissance in strategic planning but now either in the context of strategic flexibility or peripheral vision. In this paper we aim, firstly, to present theories describing filters that a weak signal has to pass in the strategy-creation process. Secondly, we present a construction for information filters in the strategy process and prove that the nature of objectives and the method used in environment scanning have a major impact on the outcome. Thirdly, we introduce an application that opens filters for weak signals in the strategy process and thus provides the organization with an opportunity for pro-active decision-making.

 

ترجمه فارسی چکیده:

 

ادبیات راهبرد، دو دهه‏ ی پیش با بررسی رفتار علایم ضعیف آغاز شد (اچ.آی.آنسوف، مدیریت راهبردی، پرنتیس ـ هال اینترنشنال، انگلود كلیفز، ان‏جی، 1984). در حال حاضر رویكرد علایم ضعیف، سرگرم تجربه‏ ی یك نوزایی و حیات دوباره در برنامه ‏ریزی راهبردی محیط انعطاف‏پذیر راهبردی یا چشم ‏انداز جانبی است. هدف ما در این تحقیق در گام نخست ارایه ‏ی نظریه‏ های توصیف‏ كننده‏ ی پالایه‏ هایی است كه علایم ضعیف در فرایند خلق راهبرد باید از آن‏ها گذر كنند. در مرحله‏ ی دوم ما ساختاری برای پالایه‏ های اطلاعاتی در فرایند راهبرد ارایه می‏ كنیم و به اثبات این مساله می ‏پردازیم كه سرشت و اهداف و روش به كار رفته در پویش محیطی (دیده ‏بانی) اثری عمیق بر نتیجه دارد. در مرحله‏ ی سوم ما كاربرد پالایه ‏های باز و آشكار برای علایم ضعیف در فرایند راهبرد و در نتیجه ایجاد فرصتی برای سازمان در راستای اخذ تصمیم ‏های كنشگرانه و فعال را معرفی می‏ كنیم.

 

برای دانلود مقاله و ترجمه آن به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.

یکشنبه 13 تیر 1395 0 581 ادامه مطلب
پیاده سازی ساختار مدیریت پیش‌نگر در سازمان

برای پیاده سازی الگوی تصمیم سازی پیش نگر در یک سازمان نیازمند طراحی و استقرار ساختار کاربردی و اجرایی هستیم که این کار را امکانپذیر سازد. طراحی و استقرار چنین ساختاری در پنج گام صورت می گیرد. در این مطلب می خواهیم گام های مربوط را یک به یک معرفی نموده و شرح دهیم.

شنبه 12 تیر 1395 0 460 ادامه مطلب
ایده های چند میلیون دلاری برای تحول در کسب و کار

اگر ایده ی ارزشمندی را در زمان درستی به اجرا درآوریم، نتیجه ی حاصل از آن می تواند بسیار ارزشمند باشد. چنین ایده هایی چندین میلیون دلار و چه بسا بیشتر می ارزند، زیرا شرایط حال و آینده ی ما را دچار تحول و دگرگونی چشمگیر می سازند. بسیاری از شرکت‌های بزرگ، کسب و کارهای موفق و محصولات پرفروش همگی بر پایه ی مطرح کردن یک ایده ی جذاب در زمان درست شکل گرفته اند. اما چه چیزی به شکل گیری چنین ایده هایی کمک می کند و برای خلق چنین ایده هایی به چه چیزهایی نیاز داریم؟

جمعه 11 تیر 1395 0 499 ادامه مطلب
تجزیه و تحلیل اطلاعات در تصمیم سازی پیش نگر

مهمترین گام در مدل تصمیم‌سازی پیش‌نگر، تجزیه و تحلیل اطلاعات پیرامون رویدادها و روندهایی است كه می‌توانند بر تصمیم تأثیر بگذارند. ”خلاصه‌ی رویداد“ گزارش كوتاه و سند فشرده‌ایی است كه رویداد را برای فرد تصمیم گیرنده به شكل موجز و چكیده بیان می‌كند. یك نمونه از خلاصه‌ی رویداد که حدود دو صفحه متن خواهد بود شامل بخش‌هایی به این شرح است: توصیف روندها، نیروهای محرك، افراد و گروه‌های ذینفع احتمالی، پیش‌نگری چشم‌اندازهای آینده و پیامدهای احتمالی برای تصمیم. برای تهیه ی چنین گزارشی ابتدا باید اولویت‌سنجی مناسبی از رویدادها داشته باشیم. اما چگونه باید اولویت‌سنجی کنیم؟

پنجشنبه 10 تیر 1395 0 551 ادامه مطلب
چگونه بر ترس از تصمیم گیری غلبه کنیم؟

ترس از تصمیم گیری که گاهی از آن با عنوان فوبیای تصمیم گیری یاد می شود، در عمیق ترین احساسات، عواطف و حالات روانی انسان ریشه دارد. تصمیم گیری مهارتی است که می تواند آموخته شود، اما ترس از تصمیم گیری تنها به فقدان تسلط در مهارت تصمیم گیری مربوط نمی شود. یکی از مهمترین دلایل ترس از تصمیم گیری، عدم آگاهی فرد تصمیم گیرنده از پیامدهای تصمیم پیش رو است. به اذعان روان شناسان و کارشناسان دانش تصمیم، بدون آشنایی با این ترس و ریشه‌های آن، نمی‌توان مهارت تصمیم گیری را آموخت.

چهارشنبه 09 تیر 1395 0 559 ادامه مطلب
تصمیم سازی پیش نگر با استفاده از چهار ابزار ضروری

در مدل تصمیم سازی پیش نگر با پایش محیط بیرونی، رویدادهای در حال ظهور را كشف و شناسایی می کنیم و با یافتن موقعیت آن‌ها در چرخه‌ی حیاتشان از آن ها به نفع تصمیم سازی هایمان استفاده می کنیم. برای این کار به ابزارهایی نیاز داریم. ابزارهایی که در ادامه مطلب معرفی می شوند، برای كشف و شناسایی رویدادهای در حال ظهور به كار می روند.

سه شنبه 08 تیر 1395 0 588 ادامه مطلب
آشنایی با مدل تصمیم سازی ADDIE

مدل تصمیم سازی ای دابل دی آی ایی یا به اختصار (ADDIE) با هدف طراحی و اجرای تصمیم های با کیفیت تدوین شده است. این مدل تصمیم سازی تجاری را تسهیل می کند. رویکرد اساسی این مدل در تصمیم سازی نیازسنجی، طراحی و اجرای اثربخش تصمیم با پیشنهاد بهترین تصمیم ها است. تلاش طراحان این مدل تصمیم سازی بر این باور استوار بوده است که ابتدا باید نیازهای مشاوره ای و تصمیمی افراد را به خوبی درک نمود و با توجه به شرایط آن ها بهترین مدل تصمیم سازی را ارائه داد. هنر این مدل در ایجاد توازنی هوشمندانه میان بنیان های علمی تصمیم سازی و نیازهای افراد است به گونه ای که بتوان بهترین گزینه های تصمیمی را طراحی و اجرا نمود.

دوشنبه 07 تیر 1395 0 640 ادامه مطلب

تصمیم سازی